Hoppa till innehåll

Emotioner – energi i rörelse✨

Varje emotion har sin egen specifika frekvens, och det är den energin du upplever som en känsla.
Och precis som vilken energi som helst så vill den röra på sig.

En del av oss fick lära sig i tidig ålder hur man hanterar sina känslor, att det är ok att känna dom, att inte vara rädd för dom, och hur vi kan trösta oss själva.
Men de flesta av oss har inte dom verktygen.

Och oavsett hur duktig du är på att hantera dina känslor så kommer du under livets gång att utsättas för saker som skapar så starka emotioner att du inte kan släppa dom där och då.
Helt plötligt har du en känsla som satt sig i din fysiska kropp som inget hellre vill än att bli fri igen. Poängen var att du skulle känna känslan, inte hålla fast vid den.

Om du lyssnar noga på kroppens signaler så kan du höra dessa känslor viska till dig. Det kan vara i form av smärta i någon kroppsdel. Det kan vara en smärta som kommer och går, som flyttar på sig eller är konstant. Ibland kanske smärtan endast kommer en gång per år vid samma tillfälle som den ursprungliga händelsen.
Eller så kanske du upplever oro, ångest, nedstämdhet, ilska, frustration eller något annat. Kanske har du svårt att sova, får frekvent huvudvärk eller annat diffust symtom.

Oavsett vilket symtom du upplever så behöver du börja lyssna på kroppen för att sedan kunna frigöra dessa känslor och andra traumatiska energier som satt sig i din kropp.

Så testa denna enkla teknik…
När en obehaglig känsla dyker upp i ditt bröst, i din mage eller var helst du känner den, så stanna upp och andas. Föreställ dig att du är din själ, din energikropp, som nu lyssnar på din fysiska kropp, och låt din själ tala till dig.
Säg dessa ord eller det som känns mest naturligt för dig:
” Tack kroppen för att du talar om för mig vad som sitter fast och som behöver frigöras från mig. Jag älskar dig och jag finns här för dig. Jag är inte rädd för känslan och kommer inte fly undan den denna gång. Du kan vara trygg med mig, vad är det du vill tala om för mig, vad vill du att jag släpper? Vad är det du burit åt mig som nu behöver frigöras?”

Sitt nu med känslan och observera vad som händer när du tillåter dig själv att uppleva den, när du ger dig själv den kärlek och stöd som du annars bara ger ditt barn, din partner eller bästa vän.
Var denna kärleksfulla personen till dig själv så du hittar tryggheten att släppa och läka.

Min egen upplevelse är att känslan ofta bara smälter undan efter en stund, ibland kommer en bild, ibland ett ord eller meningar, ibland gråt. Men framförallt infinner sig ett lugn efteråt som tidigare inte fanns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *