Hoppa till innehåll

Reiki

Vad är Reiki?

Detta är en gammal healingform som har sitt ursprung i Japan. Det är en holistisk behandlingsmetod som jobbar på att sänka dina stresshormoner och skapa balans i ditt energifält. 

Reiki är japanska och betyder Universell livsenergi, vilket motsvarar det man i Indien kallar för prana och i Kina kallar för qi.

Detta är en mjuk och på samma gång mycket kraftfull behandling som kan hjälpa vid t.ex ångest, fysiska och mentala spänningar, fysisk smärta, stress och mycket mer.

Reiki jobbar med kroppens naturliga läkningsprocesser och fyller på energiförrådet där det behövs som mest. Vad som händer är alltså att vi kickar igång kroppens egen självläkning. 

Det är särskilt välgörande om du har behov av att sänka din stressnivå, bli lugn, komma i balans och få ny energi. Fysiska samt känslomässiga blockeringar kan lösas upp vilket frigör ny energi.

Hur går det till?

Under behandlingen ligger du fullt påklädd och bekvämt nedbäddad på bänken. Reiki energin aktiveras och tillförs sedan din kropp genom att jag placerar mina händer i olika positioner på eller ovanför kroppen.

Oftast behandlar vi hela kroppen även om du bara har problem med exempelvis ett knä. Detta är för att kroppen är ett helhetssystem och det behöver inte vara där smärtan sitter som ursprungsproblemet härstammar från.

En normalbehandling på kliniken tar oftast en timme, medans det på distans tar mellan 20-40 minuter.

Reiki på distans

Reiki fungerar lika bra på distans som vid fysisk behandling. Du kan alltså ligga bekvämt i ditt eget hem och motta en distansbehandling. Det spelar ingen roll var du befinner dig, energin hittar dig ändå. Har man inte provat detta tidigare kan det låta helt osannolikt att det skulle kunna fungera, men för den som upplevt det är det ofta en mycket övertygande upplevelse.

Reiki på distans är praktiskt när det exempelvis finns risk för smittspridning (som vid influensa, covid osv), om du inte har fysisk ork eller möjlighet att ta dig till en mottagning, eller om det är svårt att hitta en tidpunkt då vi kan ses.

Du ligger (eller sitter) på en lugn plats som du väljer själv. Det gör inget om du skulle somna under behandlingen.

Jag vill helst att vi pratar lite kort på telefon eller skype före behandlingen, och sedan följer jag upp med ett kort samtal även efteråt om du vill. Några dagar senare följer jag upp med ett mejl för att höra hur du mår och hur gått.

Reiki för djur

Givetvis fungerar Reiki även för djuren. Våra hundar, hästar, katter och även andra djur är väldigt intuitiva samt känsliga och mottagliga för energier. Det är väldigt olika hur djur reagerar på Reiki första gången och det kan vara bra att börja med distansbehandling. Det fina med djur är att de inte har en förutfattad tro eller förväntan om något. När resultat uppnås så handlar det alltså inte om någon placeboeffekt utan om att behandlingen faktiskt gett resultat.

Reiki är godkänd som friskvård

Reiki är godkänt av skatteverket som friskvård vilket innebär att behandlingen är avdragsgill för din arbetsgivare om du har friskvårdsbidrag att utnyttja.

Reiki är ett utmärkt komplement till traditionell vård, vilket visats i en rad vetenskapliga studier. Är du nyfiken? Läs gärna vidare här. https://secourong.com/reiki/forskning/

Vill du läsa mer om Reiki? Eller kanske lära dig denna metod själv? Läs gärna mer på Förenade Reikiförbundets hemsida.

Pris:
Reiki inklusive chakra balansering på klinik 60 min – 870:-
Reiki på distans 40 min – (även för djur) – 700:-
Reiki Chakra balansering inklusive emotion/body code 60 min – 890:-

Klippkort: Köper du ett klippkort på 5 behandlingar eller mer så ges en rabatt på 10%

Du kan  betala med swish eller epassi. Även fakturabetalning går bra vid överenskommelse. Om behandling sker på distans så betalar du alltid via swish i förväg.

Avbokning sker senast 24 timmar innan det bokade besöket, annars debiteras fullt pris.